АТЛАС

ATLAS

режија: Николо Кастели
улоги: Матилдаа де Анџелис, Хелми Дриди, Анџело Бисон, Никола Перот

премиера: 5.5.2022
времетраење: 90′
земја: Швајцарија, Белгија, Италија
жанр: Драма

Алегра, страсна алпинистка, преживува терористички напад во кој загинуваат тројца нејзини пријатели. Смачкана и обземена од вина и гнев, таа повеќе не е своја. За да ја врати самодовербата, мора да се преиспита себеси. Ја запознава Арад, бегалка од Блискиот Исток, што ја води до внатрешни борби преку соочување со другиот.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател