355

THE 355

режија: Симон Кинберг
улоги: Џесика Честејн, Пенелопе Круз, Дајан Кругер, Лупита Нионго

премиера: 8.1.2022
времетраење: 124′
земја: Кина, САД
жанр: Акција, трилер

Кога строго чуваното оружје ќе падне во рацете на платениците, агентката на ЦИА, Мејсон Браун, мора да се здружи со германската агентка Мари, сојузничката од агенцијата МИ6, со врвната експертка Кадиџа, како и вештата Грациела, психолог. Четирите жени тргнуваат во смртоносна, екстремно опасна мисија. Акцијата се одвива низ целиот свет, од париските бистроа, преку шарените пазари во Мароко, до раскошните куќи во Шангај.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател