КАЈМАК

KAYMAK

режија: Милчо Манчевски
улоги: Сара Климоска, Камка Тоциновски, Александар Миќиќ, Симона Спировска, Ана Стојановска, Филип Трајковиќ, Петар Мирчевски, Сашка Димитровска, Дејан Лилиќ, Соња Михајлова, Сара Панковска, Ѓорѓи Јолевски, Ратка Радмановиќ, Јасмина Василева, Лазе Манасков, Елена Кузманов, Иван Гошевски, Крсте Роџевски

премиера: 17.11.2022
времетраење: 106`
земја: Македонија, Данска, Холандија, Хрватска
жанр: Драма, црна комедија, романса

Две семејства си ја бараат среќата – пристојни на почетокот, среќни на крајот.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател