ЗАЈАЧКА АКАДЕМИЈА: НЕВОЗМОЖНА МИСИЈА – ЈАЈЦА

Die Häschenschule – Der große Eierklau

режија: Уте Фон Муншон-Пол
улоги: Ноа Ливај, Фридрих Вон Тун, Сента Бергер, Елисе Екерман, Лиза Симерлајн, Катарина Штрасер, Себастиан Фицнер

премиера: 13.04.2023
времетраење: 76`
земја: Германија
жанр: Анимиран, авантура, комедија, семеен

Училиштето за зајаци е на штрек: Подмолниот градски зајак Лео сака да го уништи Велигден еднаш засекогаш. Во договор со лисиците, тој планира да ги уништи сите велигденски јајца. Ќе успеат ли Велигденските зајачици Макс, Еми и нивните пријатели да го спречат? Со помош на нивната мудра учителка, госпоѓа Хермиона, нашите херои мора да научат да совладаат мистериозна борбена техника и да научат што значи да се верува некому – дури и на лисицата.

*За публика од сите возрасти