М

M

режија: Вардан Тозија
улоги: Матеј Сиваков, Сашко Коцев, Александар Ничовски, Камка Тоциновски, Тони Михајловски, Бојана Грегориќ Вејзовиќ, Верица Недеска Трајкова, Владимир Тулиев, Оливер Митковски

премиера: 12.10.2023
времетраење: 99′
земја: МАКЕДОНИЈА, Хрватска, Франција, Луксембург, Косово
жанр: Драма, фантазија

Малиот Марко живее во зафрлена шума, под будното око на таинствениот и претерано заштитнички настроен татко. Не знае ништо подалеку од нивниот изолиран живот. Марко бара утеха во својата скапоцена сликовница, наоѓајќи спокој и одговори меѓу нејзините страници. Еден ден, средбата со едно љубезно, беспомошно момче по име Мико, внесува малку топлина и поврзаност во изолираниот свет на Марко.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател