ЛИЛ, ЛИЛ, КРОКОДИЛ

LYLE, LYLE, CROCODILE

режија: Вил Спек, Џош Гордон
улоги: Шон Мендез, Хавиер Бардем, Констанс Ву, Винслоу Фегли, Скот МекНаири, Брет Гелман

премиера: 05.01.2023
времетраење: 115′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Овој филм го претставува Лил, крокодилот што живее во куќа во Њујорк. Иако Лил му помага на семејството Прим со секојдневните обврски и си игра со децата од маалото, сепак еден од соседите тврди дека местото на Лил е во зоолошка. Господин Грампс и неговата мачка Лорета не сакаат крокодили, а Лил се обидува да докаже дека не е толку лош колку што мислат другите на прв поглед.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател