ЛЕДЕН ПАТ

THE ICE ROAD

режија: Jonathan Hensleigh
улоги: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Amber Midthunder, Holt MyCallany, Matt McCoy

премиера: 24.7.2021
времетраење: 109′
земја: САД
жанр: Трилер

Откако еден рудник за дијаманти во северните делови на Канада ќе се сруши, еден искусен возач на камион ќе се обиде да изведе невозможна спасувачка мисија. По заледениот пат и екстремните услови над замрзнатиот океан, ќе се обиде да ги спаси животите на заробените рудари. Со топењето на водата и заканата што не може да се предвиди, пред нив е предизвик долг 300 милји и временска рок од 30 часа, колку што преостанува воздух за заробените рудари.


*Не се препорачува за лица под 12 години, неопходен е надзор од родител или старател