ХОМО

ONLY HUMAN

режија: Игор Иванов
улоги: Александар Матовски Цако, Наташа Петровиќ, Игор Ангелов, Јордан Симонов, Мајлинда Косумовиќ, Сашко Коцев, Оливер Митковски, Сергеј Димовски

премиера: 22.10.2020
времетраење: 91′
земја: С. Македонија, Србија, Бугарија, Косово, Словенија
жанр: Драма

Што е тоа човек? „Хомо“ прикажува шест лица, шест состојби во луцидно поврзани епизоди проткаени со црн хумор. Безнадежните ликови случајно се среќаваат во модерната метропола, при бескрајни обиди да опстанат и најдат малку среќа.
Невработениот дипломец станува гробар, ужалената вдовица – монахиња, свештениците се коцкаат, а со судовите владеат гангстери. И кога изгледа дека надежта е мртва, едно осамено момче успева да пронајде љубов.


*Не се препорачува за лица под 16 години, потребен е надзор од родител или старател