ДОМАШНИ ЏУЏИЊА: ОПЕРАЦИЈА „КОЛАЧИЊА“

THE ELFKINS

режија: Ute von Münchow-Pohl
улоги: Jella Haase, Louis Hofmann, Leon Seidel, Detlef Bierstedt

премиера: 10.12.2020
времетраење: 78′
земја: Германија
жанр: Акција, комедија, семеен

Легендарните Домашни џуџиња од Келн биле гномови, кои тајно им помагале на занаетчиите ноќе, сè додека не биле протерани од злобната сопруга на кројачот пред 200 години. Но, благодарејќи на едно девојче, кое не може повеќе да го поднесе таквиот начин на живот, тие доаѓаат на земјата во нова авантура. Ова е приказна за нивното враќање.


*Наменето за целата публика