ЦРНА ВДОВИЦА

BLACK WIDOW

режија: Cate Shortland
улоги: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh, O-T Fagbenle, Rachel Weisz

премиера: 8.7.2021
времетраење: 133′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Приказна ни го разоткрива мистериозниот лик на Наташа Романов, како и нејзиното минато и обуката во елитната КГБ-програма.
Како Црна вдовица, Наташа се соочува со мрачните делови на својата смртност кога ќе се појави опасна завера поврзана со нејзиниот претходен живот. Поттикната од сила што нема да се сопре, Црната вдовица мора да се соочи со минатото и да ги прекине односите што постоеле во времето пред да стане одмаздник.


*Не се препорачува за лица под 12 години, потребен е надзор од родител или старател