ЖАЛ НИ Е ШТО ВЕ ПРОПУШТИВМЕ

SORRY WE MISSED YOU

режија: Ken Loach
улоги: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor

премиера: 13.2.2020
времетраење: 100′
земја: В.Британија, Франција, Белгија
жанр: Драма

Рики и неговото семејство мачат мака со долгови уште од финансиската криза од 2008 година. Одеднаш му излегува нова можност за независност со блескаво ново комби и шанса да води франшиза како самовработен доставувач. Работата е тешка, а не ѝ е лесно ни на неговата сопруга, која работи како негувателка. Семејството е снажно, но кога обајцата ќе бидат повлечени во различен правец, нештата почнуваат да се рушат.

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател