ЗАГУБЕНИОТ ЈЕТИ

ABOMINABLE

режија: Jill Culton, Todd Wilderman
улоги: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor, Joseph Izzo

премиера: 3.10.2019
времетраење: 97′
земја: Кина, САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Кога тинејџерката Ји ќе се сретне со младиот Јети на кровот на својата зграда во Шангај, таа и нејзините палави пријатели Јин и Пенг, се во епска потрага повторно да го обединат волшебното суштество со своето семејство на највисоката точка за Земјата. Но, тројцата пријатели ќе останат еден чекор пред Бурниш, богатиот човек што сака го зароби Јети.

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател