ВРБА

WILLOW

режија: Milcho Manchevski
улоги: Sara Klimoska, Natalija Teodosieva, Kamka Tocinovski, Nenad Nacev

премиера: 1.11.2019
времетраење: 101′
земја: Македонија, Унгарија, Белгија
жанр: Драма

Шестиот филм на Манчевски „Врба“ ја следи приказната за три македонски жени кои не го менуваат светот или општеството, но нивната борба да станат мајки ги прави хероини во филмот. Трите приказни, една средновековна, две современи, се огледуваат една во друга и се надополнуваат, истражувајќи теми на љубов, доверба и мајчинство.

 

 

 

 

 

 

*филмот не е наменет за лица под 16 години