ВРАКАЊЕТО НА МЕРИ ПОПИНС

MARY POPPINS RETURNS

режија: Rob Marshall
улоги: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer

премиера: 27.12.2018
времетраење: 130′
земја: САД
жанр: Комедија, семеен, фантазија

Во Враќањето на Мери Попинс, во продукција на Дизни, Емили Блант ја игра совршената дадилка со уникатни магични вештини, која дури и рутинските задачи може да ги претвори во незаборавни, фантастични авантури. Во ова најново продолжение, кое поседува нова свежина, но се води по духот на оригиналната верзија, Мери Попинс се враќа за да ѝ помогне на новата генерација на семејството Банкс, повторно да ја пронајде радоста што се изгубила во нивните животи.