ВРАЌАЊЕТО НА ХАНА

HANNA`S HOMECOMING

режија: Ester Bialas
улоги: Maximilian Beck, Simone Geißler, Sascha Alexander Gersak, Godehard Giese

премиера: 24.10.2019
времетраење: 98′
земја: Германија
жанр: Мистерија

По три години поминати во интернат, Хана се враќа во своето родно село за да помогне во месарницата на татко ѝ за време на распустот. Набрзо дознава дека не е добредојдена во селото. Сите се сеќаваат на страшната вест за смртта на нејзината мајка, по која откриле тројца мртви мажи во мочуриштето. Бидејќи во селото владее суеверие, сите веруваат дека мајка ѝ била вештерка, која ги намамила тројцата мажи во мочуриштето, водејќи ги во смрт. Мачејќи мака да најде пријатели, ја запознава екстровертната Ева. Се чини дека најпосле си наоѓа другарка, но околу неа почнуваат да се случуваат чудни несреќи. Што е тоа што мами во сенката на мочуриштето?

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател