ВОЈНА НА SВЕЗДИТЕ: ПОДЕМОТ НА СКАЈВОКЕР

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER

режија: J.J. Abrams
улоги: Adam Driver, Daisy Ridley, Billie Lourd, Keri Russell

премиера: 20.12.2019
времетраење: 141′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Лукасфилм и режисерот Џеј Џеј Абрамс уште еднаш ги здружуваат силите за да ја однесат публиката на епско патување низ длечната галаксија во филмот ВОЈНА НА SВЕЗДИТЕ: ПОДЕМОТ НА СКАЈВОКЕР. Овој филм е финале на исконската сага за Скајвокерите, во која ќе се родат новите легенди и во која конечната битка за слобода конечно следи.

 

Филмот содржи неколку секвенци со слики и континуирани трепкачки светла што може да влијаат на лицата подложни на фотоосетлива епилепсија или имаат некаков друг вид фотоосетливост.

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател