ТОА: ВТОРО ПОГЛАВЈЕ

IT: CHAPTER TWO

режија: Andy Muschietti
улоги: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa

премиера: 5.9.2019
времетраење: 169′
земја: Канада, САД
жанр: Хорор

Одличниот хорор филм „Тоа“ од 2017 година ги преплави кино благајните и заработи повеќе 700 милиони долари низ светот, го редефинираше жанрот, стана дел од општата култура и стана хорор филм со најголема заработувачка во историјата.
Злото се враќа во градот Дерл секои 27 години, продолжението на филмот по скоро три децении ги спојува ликовите што отишле секој по својот пат.

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател