ТЕРА ВИЛИ

TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE

режија: Eric Tosti
улоги: Timothé Vom Dorp, Edouard Baer, Marie-Eugénie Maréchal, Guillaume Lebon

премиера: 12.9.2019
времетраење: 89′
земја: Франција
жанр: Анимиран, авантура, комедија
*синхронизиран на македонски

Следејќи го уништувањето на нивниот брод, младиот Вили е разделен од неговите родители со кои патува во вселената. Неговата резервна вселенска капсула слетува на дива и ненаселена планета. Со помош на Бак, робот за преживување, ќе мора да издржи до пристигнувањето на спасувачката мисија.

 

*Наменет за целата публика