ТАЈНИОТ ЖИВОТ НА МИЛЕНИЦИТЕ 2

THE SECRET LIFE OF PATS 2

режија: Chris Renaud, Jonathan del Val
улоги: Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet

премиера: 8.6.2019
времетраење: 86′
земја: Франција, Јапонија, САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Новото поглавје ги истражува емоционалните животи на нашите миленици, длабоката врска меѓу нив и семејствата што ги сакаат и дава одговор на прашањето што отсекогаш ги интересирало сите: Што прават навистина вашите миленици кога не се дома?
Териерот Макс се соочува со големи животни промени. Неовата сопственичка сега е мажена и има син, Лиам. Макс е толку опседнат со заштита на детето, што ќе почне да развива нервнен тик. На семејното патување на фармата, Макс ги сретнува нетолерантните крави, непријателските лисици и застрашувачкиот пуран, кои ги засилуваат неговите шескоби. За среќа, Макс добива совети од еден фармерски пес, кој ќе го натера Макс да ги победи своите стравови.