СТУДЕНА ВОЈНА

COLD WAR

режија: Paweł Pawlikowski
улоги: Joana Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza, Borys Szyc, Cèdric Kahn, Jeanne Balibar

премиера: 4.4.2019
времетраење: 89′
земја: Полска, В.Британија, Франција
жанр: Драма, музички, романса

Филмот зборува за страсната љубовна приказна помеѓу двајца луѓе, кои поради нивното различно потекло и карактери на прв поглед делуваат неспоиво, но сепак се судбински предодредени еден за друг. Сместен во времето на студената војна во педесеттите години на минатиот век во Полска, Берлин, Југославија и Париз, филмот опишува една невозможна љубов во невозможни времиња.