СТЕЛА

STELA

режија: Стојан Вујичиќ
улоги: Петар Маниќ, Дејан Лилиќ, Христина Поповиќ, Тони Михајловски, Стела, Ава Корабска, Симеон Дамески

премиера: 10.10.2020
времетраење: 91′
земја: Северна Македонија, Србија, Германија
жанр: Драма, семеен

По обидот за самоубиство на 11-годишниот Никола, жртва на врсничко насилство, Стела, младата „Шарпланинка“, е единствената што може да се проникне до него и да му ја врати вербата во животот.

 

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател