СОНИК СУПЕР ЕЖ

SONIC THE HEDGEHOG

режија: Jeff Fowler
улоги: Ben Schwartz, James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter

премиера: 27.2.2020
времетраење: 99′
земја: САД, Јапонија, Канада
жанр: Акција, aвантура, комедија

Филмот „Соник супер еж“ е темелен на мегапопуларната игра за синиот еж, кој поседува супермоќ. Следиме како Соник се снаоѓа во животот на Земјата, во што најмногу му помага неговиот најдобар пријател-човек, локалниот полицаец Том. Најголемиот проблем им го прави злобниот доктор Роботник (Џим Кери), кој се обидува да го зароби Сонцето, за да му ја украде моќта и да стане владетел на светот.

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател