СНЕЖНОТО КРАЛСТВО 2

FROZEN 2

режија: Chris Buck, Jennifer Lee
улоги: Kristen Bell, Jonathan Groff, Evan Rachel Wood, Jason Ritter

премиера: 23.11.2019
времетраење: 103′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Зошто Елса е родена со волшебна моќ? Одговорот на тоа прашање ја повикува, но е и закана за кралството. Заедно со Ана, Кристоф, Олаф и Свен се упатуваат на опасно, но и необично возбудливо патување. Во „Снежното кралство“ Елса се плашеше дека нејзината моќ е премногу силна за светот. Во „Снежното кралство 2“ мора да верува дека се доволно силни.

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател