КАКО ДА ГО ДРЕСИРАТЕ ВАШИОТ ЗМЕЈ: СКРИЕНИОТ СВЕТ

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON: THE HIDDEN WORLD

режија: Dean DeBlois
улоги: Cate Blanchett, Gerard Butler, Kit Harington, Jonah Hill

премиера: 31.1.2019
времетраење: 104′
земја: САД
жанр: Анимиран, акција, авантура

Сѐ започнува како неверојатно пријателство меѓу Викингот адолесцент и страшниот змеј, Ноќниот Бес, и се развива во епска авантура, која се протега низ нивните животи.
Добредојдовте во најзабавното поглавје на една од најомилените анимирани франшизи во историјата на филмот.
Владетелот на Берк, Хикап, заедно со Астрид создава величенствена хаотична утопија за змејови. Кога Хикап и Беззабиот одненадеж ќе се сретнат со женскиот вид ноќен бес, мора да го напуштат единствениот дом што го знаеле и да отпатуваат во скриениот свет за кој повеќето викинзи веруваат дека е само мит.