СИ БИЛО ЕДНАШ ВО ХОЛИВУД

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

режија: Quentin Tarantino
улоги: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Al Pacino, Dakota Fanning

премиера: 15.8.2019
времетраење: 161′
земја: В.Британија, САД, Кина
жанр: Комедија, драма

Новиот филм на Квентитн Тарантино нѐ враќа во 60-те години во златното доба на Холивуд и во екот на хипи-движењето.
„Беше еднаш во Холивуд“ е вистинска холивудска приказна за еден актер и неговиот двојник, кои тргнуваат на пат за да го најдат своето место под сонцето во филмската индустрија.
Рик Далтон, поранешната ѕвезда на една вестерн серија и неговиот долгогодишен двојник Клиф Бат, во време на последните моменти од златното доба на Холивуд се обидуваат да дојдат до успех во градот, кој веќе не го препознаваат.

 

 

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател