ПРОЕКТ КОЛИБРИ

THE HUMMINGBIRD PROJECT

режија: Kim Nguyen
улоги: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek, Michael Mando

премиера: 25.7.2019
времетраење: 111′
земја: Белгија, Канада
жанр: Трилер

Роднини од Њујорк, Винсент и Антон, се играчи во високоризична игра, во која победата се мери во милисекунди. Кој е нивниот сон? Да изградат оптички кабел меѓу Канзас и Њу Џерси, кој би ги направил милионери. Но, ништо не е чудно за овој чуден пар. Антон е мозокот на операцијата, Винсент е измамник и заедно се поддржуваат еден со друг, како и сите други, до раб на издржливост со нивната бесмислена авантура. Единствено на патот ќе им застане нивната шефица, моќна и манипулативна жена, која пред ништо не потклекнува.

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател