ПОВИКОТ НА ДИВИНАТА

THE CALL OF THE WILD

режија: Chris Sanders
улоги: Karen Gillan, Harrison Ford, Cara Gee, Dan Stevens

премиера: 20.2.2020
времетраење: 100′
земја: САД
жанр: Авантура, драма, семеен

„Повикот на дивината“ на големото платно живописно ни ја носи приказната за Бак, кучето со големо срце чиј живот се превртува наопаку кога ќе биде изгонет од својот дом во Калифорнија и преселен длабоко во срцето на Аљаска во текот на златната грозница во 1890-те.
Како новајлија во екипата на кучиња за достава, а подоцна и нивни водач, Бак минува низ својата животна авантура, конечно наоѓајќи го своето вистинско место во светот и станувајќи господар на својата судбина.

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател