ПОРТРЕТ НА ЖЕНАТА ВО ОГНОТ

PORTRAIT OF A LADY ON FIRE

режија: Céline Sciamma
улоги: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino

премиера: 27.2.2020
времетраење: 122′
земја: Франција
жанр: Драма, романса

Франција, 1770 година. Младата сликарка Мариен добива нарачка за свадбен портрет на Елоиз, која се мажи против својата волја. Мариен мора да го набљудува својот објект преку ден, за да може навечер да ја слика во тајност. Ден по ден, двете жени стануваат сѐ поблиски делејќи ги последните моменти на слобода пред свадбата на Елоиз.

 

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател