ПОМОШ, ГИ СМАЛИВ РОДИТЕЛИТЕ

HELP, I SHRUNK MY PARENTS

режија: Tim Trageser
улоги: Oskar Keymer, Lina Hüesker, Anja Kling, Axel Stein

премиера: 28.3.2019
времетраење: 93′
земја: Германија
жанр: Акција, авантура, комедија

Училиштето Феликс повторно се прогонува, само овој пат тоа не е добронамерниот дух на основачот на училиштето Ото Леонард и непријатността што ја предизвика, туку омразениот и долго време мртов директор Хулда Стингбеард. Феликс, Ела и нивната банда мораат да ги постават лостовите во движење за да го спасат училиштето и повторно да го вратат д-р Шмит-Гесененвејн и неговите родители во нивната оригинална големина.