ПОКЕМОН: ДЕТЕКТИВОТ ПИКАЧУ

POKEMON DETECTIVE PIKACHU

режија: Rob Letterman
улоги: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy

премиера: 18.5.2019
времетраење: 104′
земја: Јапонија, САД, Канада
жанр: Акција, авантура, комедија

Приказната започнува со исчезнувањето на приватниот истражувач Хери Гудман, кога неговиот 21-годишен син ќе се обиде да дознае што навистина се случило. Во истрагата ќе му помогне поранешниот Покемон партнер на Хари, детективот Пикачу, кој ја има најчудната смисла за хумор. Тим и Пикачу ќе се здружат за да го откријат заплетувањето на тајната. Во потрага по трагите во современата метропола во која живеат луѓе и Покемони, се сретнуваат со разни ликови и ја откриваат шокантната тајна, која би можела да го уништи целиот свет на Покемоните.