ПИНОКИО

PINOCCHIO

режија: Matteo Garrone
улоги: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Marine Vacth

премиера: 10.10.2020
времетраење: 125′
земја: Италија, Франција, В.Британија
жанр: Драма, фантазија

Во оваа нова замисла на легендарната класика обожавана низ светот, Матео Гароне се навраќа на автентичните корени на приказната за Пинокио. Со овој пионерски игран филм, снимен на прекрасни локации низ Италија, Гароне создава еден богат волшебен свет на мистерии и чуда, исполнет со светли, забавни и трогателни моменти.


*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател