„ПЕСНОДЕН“, 5+ ФАМИЛИЈА

режија: Сандра Ѓеорѓиева
улоги: Билјана Драгиќевиќ Пројковска, Сања Арсовска, Игор Ангелов, Зоран Љутков, Чедомир Митевски, Ивана Павлаковиќ, Сара Климоска, Марија Кондовска, Марјан Наумов, Дамјан Цветановски, Матеа Јанковска, Изабела Јакимова

премиера: 25.11.2019
времетраење: 41′
земја: Р.С.Македонија
жанр: Мјузикл

Детски мјузикл „Песноден“, реализиран во Македонија, од авторската екипа на 5+ Фамилија.
Песноден е музичка приказна раскажана низ стихови во која се зборува за еден празник – денот на песната, измислен од децата и станарите во стокатницата, а инспириран од нивната потреба да пеат, играат и да се радуваат.
Toa e забавно-едукативна приказна посветена на детските игри, компромисот, и сложното другарување. Идејата и концептот се на продуцентот Пеце Талески, а музички продуцент е Мите Димовски, студио „Тра-ла-ла“. Актерската екипа ѝ е добро позната на детската публика, тоа се нивните омилени: Лина, Петко, Комшо, Марија, Комшито, дедо Менде и тетка Душка, но и нови ликови и нови станари кои се дел од новата сезона на 5+ Фамилија.

 

*Наменет за целата публика