ОВЧИЧКАТА ШОН: ФАРМАГЕДОН

SHAUN THE SHEEP MOVIE: FARMAGEDDON

режија: Will Becher, Richard Phelan
улоги: Joe Sugg, Justin Fletcher, John Sparkes, Kate Harbour

премиера: 28.9.2019
времетраење: 86′
земја: В.Британија, Франција, САД
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Чудни светла над мирниот град Мосингем го најавуваат доаѓањето на таинствениот посетител од другиот крај на галаксијата. Но, на фармата, Шон има други нешта на памет, а неговите лудории ги прекинува радразнетиот пес Бицер. Кога малиот пресладок вонземјанин со невероојатни моќи присилно слетува близу до неговата фарма, Шон гледа можност за вонземска забава и авантура, па тргнува на мисија – мора да го отпрати интергалактичкиот посетител пред да го зароби злобната организација.

 

*Наменето за целата публика