ОСВОЈ МЕ АКО МОЖЕШ

LONG SHOT

режија: Jonathan Levine
улоги: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael, O’Shea Jackson Jr.

премиера: 2.5.2019
времетраење: 125′
земја: САД
жанр: Комедија, романса

Фред се сретнува со девојката од соништата, Шарлот, која е всушност некогашната негова дадилка, сегашна популарна американска политичарка. Шарлот има амбиција да се кандидира за претседателка на САД, па ќе го замоли Фред да ѝ помогне при пишувањето на говорот. Изразот „меѓународни односи“ ќе добие сосема поинакво значење кога еден смотан новинар ќе се сплетка со угледна државна секретарка и ќе го преврти целиот нејзин свет наопаку.