ОДМАЗДНИЦИ: ЗАВРШНИЦА

AVENGERS: ENDGAME

режија: Anthony Russo, Joe Russo
улоги: Brie Larson, Scarlett Johansson, Karen Gillan, Paul Rudd, Robert Downey Jr.

премиера: 25.4.2019
времетраење: 181′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Четвртиот дел од омилените Одмаздници е кулминација од 22 поврзани филма, кои ќе ѝ овозможат на публиката да биде сведок на пресвртницата на ова епско патување. По разорните случувања во претходното продолжение, вселената е во рушевини. Нашите херои ќе мора да поднесат голема жртва доколку сакаат да ја зачуваат оваа кревка реалност.