МОРЕ ОД ЖИТО

MARE DI GRANO

режија: Fabrizio Guarducci
улоги: Ornella Muti, Yohann Chopin, Simona Borioni, Sebastiano Somma

премиера: 14.3.2019
времетраење: 81′
земја: Италија
жанр: Семеен

Осумгодишниот Адам се качува по брда и се спушта по долини во околината на Тоскана, додека не стигне до едно мало гратче во близина на Сиена. Таму ги запознава Аријана и Мартино, кои ќе го придружуваат во неговата авантура и заедно ќе отпатуваат до морето, местото каде што Адам се надева дека ќе ги најде своите родители. Трите деца, заедно со патката Пина, неразделното милениче на Мартино, ќе ги одведат гледачите на едно авантуристичко патување полно со емоции, во кое протагонистите ги преживуваат народните приказни од нивното детство.