МЕДЕНА ЗЕМЈА

HONEYLAND

режија: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
улоги: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam

премиера: 21.9.2019
времетраење: 85′
земја: Македонија
жанр: Документарен

Кога еден ќе го прекрши правилото, сите ја плаќаат цената. Последната пчеларка во Европа се соочува со сериозен предизвик кога треба да ги спаси пчелите и да ја зачува природната рамнотежа. Во Медената земја пристигнуваат пчелари номади, кои го прекршуваат основното правило: земи половина од медот, а другата половина остави им ја на пчелите.
Honeyland е најнаградуваниот македонски документарен филм, кој на почетокот на 2019-та се закити со 3 главни награди на престижниот фестивал Sundance.

 

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател