МАЛИ ЖЕНИ

LITTLE WOMEN

режија: Greta Gerwig
улоги: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen

премиера: 23.1.2020
времетраење: 135′
земја: САД
жанр: Драма, романса

Приказната за четирите лади жени, кои се борат за својот животен пат, базирана на истоимениот класичен роман е вечна и безвременска.Четирите сестри ги запознаваме уште како девојчиња и тинејџерки, кои во најчувствителните години останале да живеат сами со мајка им Марме, моралниот столб на семејството, додека нивниот татко отишол да го даде својот продонес во американската Граѓанска војна. Вредностите на кои се научени во тој период ќе останат дел од нив засекогаш.

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател