ЛИЦЕ

TWARZ

режија: Malgorzata Szumowska
улоги: Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol, Roman Gancarczyk

премиера: 20.6.2019
времетраење: 91′
земја: Полска
жанр: Комедија, драма

Откако Јачек ќе биде деформиран по една несреќа, станува првиот човек во Полска кому ќе му биде извршена трансплатација на лице, со што ќе добие статус на национален херој и маченик.

 

 

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател