ЛЕГО ФИЛМ 2

THE LEGO MOVIE 2: THE SECOND PART

режија: Mike Mitchell, Trisha Gum
улоги: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish

премиера: 21.2.2019
времетраење: 106′
земја: Данска, Канада, Норвешка, Австралија, САД
жанр: Анимиран, акција, авантура

Ретко некој филм до тој степен ја воодушевил и публиката и критиката како „Лего филм“ од 2014 година. Сега ни доаѓа и вториот дел. Дејството продолжува на местото каде што заврши првиот дел. Бриксбург сега е застрашувачка апокалиптична пустош во стилот на Лудиот Макс. Емет и натаму е неизмерно среќен како и секогаш, но кога ќе ја заробат Вајлстајл, мора да се врати во вистинскиот свет и да ја спаси.