КРИС ШВАЈЦАРЕЦОТ

CHRIS THE SWISS

KAT 5 - 18+

режија: Anja Kofmel
улоги: Joel Basman, Marko Cindric, Megan Gay, Domagoj Jankovic

премиера: 26.9.2019
времетраење: 90′
земја: Швајцарија, Хрватска, Финска, Германија
жанр: Документарен, анимиран

Кристијан (Крис) Вуртенберг, младиот швајцарски репортер привлечен од војните случувања на Балканот, се приклучува на паравоена група активисти, која подоцна ѝ се приклучува на Хрватската армија.
Хрватска, 7 јануари 1992, неговото тело е пронајдено на бојното поле во униформа на меѓународни платеници. 19 години подоцна, Ања Кофмел ја раскажува неговата приказна.

 

*Не се препорачува за лица под 18 години, потребен е надзор од родител или старател