КРАЛОТ ЛАВ

THE LION KING

режија: Jon Favreau
улоги: Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen, John Kani

премиера: 18.7.2019
времетраење: 118′
земја: САД
жанр: Анимиран, авантура, драма

Дизниевиот „Кралот лав“ ќе нѐ одведе во африканската савана, каде што е роден идниот крај. Симба го обожува својот татко, кралот Мусафа и срдечно ја прифаќа својата кралска судбина. Но, на раѓањето на новото младенче, не се радуваат сите во кралството. Скар, братот на Муфаса, до тој момент наследник на кралскиот престол, има други планови. Борбата за кралството е обележана со предавство, трагедија и драма што ќе се заврши со прогонство на Симба. Со помош на новите необични и занимливи пријатели, Симба ќе мора да пронајде начин да порасне и да го врати тоа што му припаѓа од раѓање.

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател