КАРИРАН НИНЏА

TERNET NINJA

режија: Thorbjørn Christoffersen, Anders Matthesen
улоги: Anders Matthesen, Emma Sehested Høeg, Alfred Bjerre Larsen

премиера: 4.5.2019
времетраење: 81′
земја: Данска
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Приказна за Алекс, ученикот што добива нинџа-кукла од неговиот чичко Стјуарт по патувањето во Тајланд.
Алекс наскоро сфаќа дека чудната шарена кукла со копчиња неместо очи е всушност жива и може да му помогне да се заштити од насилниците на училиште. Меѓутоа, кога Алекс одлучува да возврати на услугата, открива дека нинџа-куклата е опседната и дека тој има мисија да ја одмазди.