КАПЕТАНКА МАРВЕЛ

CAPTAIN MARVEL

режија: Anna Boden, Ryan Fleck
улоги: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law

премиера: 7.3.2019
времетраење: 124′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Сместен во 90-те години на 20-от век, „Капетанка Марвел“ е потполно нова авантура од студиото Марвел, од досега невидениот период во историјата на Марвеловиот стрипски универзум. Приказната го следи Керол Денверс, која станува една од најзначајните јунаци во универзумот. Додека галактичката војна што ја водат две вонземски раси влијае и на Земјата, Денверс ќе се најде заедно со мала група сојузници во центарот на вртлогот.