ЈУЛИ

YULI

режија: Icíar Bollaín
улоги: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edlison Manuel Olbera Núñez

премиера: 28.11.2019
времетраење: 115′
земја: Шпанија, Куба, В.Британија, Германија
жанр: Биографски, драма, музички

Филмот ја следи приказната за кубанскиот танчар Карлос Акоста, легенда во светот на танцот и првиот црн танчер што настапува во најпознатите балетски улоги. Приказ на животот на Карлос Акоста, нагалено викан Јули од својот татко, танчерот што не сакал да танцува, од неговото детство во Куба до настапи за најпрестижната школа за балет, London Royal Ballet.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател