ИКС-МЕН: МРАЧНИОТ ФЕНИКС

X-MEN: DARK PHOENIX

режија: Simon Kinberg
улоги: Sophie Turner, Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender

премиера: 6.6.2019
времетраење:
земја: САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Џин Греј почнува да развива неверојатни сили што ја корумпираат и ја претвораат во мрачен феникс. Сега Икс-Мен ќе мора да одлучи дали животот на еден член вреди повеќе од сите луѓе што живеат во светот.
Во мрачниот Феникс, Икс-Мен се соочува со најстрашниот непријател од нивните редови, Џин Греј. За време на спасувачката мисија во вселената, Џин за малку ќе биде убиена, кога ја погодува мистериозна космичка сила што ја прави бескрајно моќна, па почнува да ги повредува тие што најмногу ги сака.