ХАКЕР

HACKER

режија: Poul Berg
улоги: Стеффонатор, Гораст Цветковски, Кристина Христова – Николова

премиера: 10.10.2020
времетраење: 97′
земја: Данска
жанр: Акција, семеен

Филмот раскажува за тринаесетгодишниот талентиран хакер Бенјамин, кој открива дека мајка му не починала во сообраќајна несреќа пред години, како што му било кажано. Трагата посочува кон високи службеници во Данската тајна служба, па Бенјамин заедно со неговата нова другарка Савана тргнува на стресна потрага да ја дознае вистината за исчезнувањето на неговата мајка.

*Синхронизиран на македонски


*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател