ГРАНИЦА

BORDER

режија: Ali Abbasi
улоги: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Ann Petrén

премиера: 30.5.2019
времетраење: 110′
земја: Шведска, Данска
жанр: Драма, фантазија, романса

Граничарката Тина има неверојатна способност да препознае криумчарење. Еден ден од траектот се симнува сомнителен човек, кој не може да го прочита. Кога нема да успее да дознае што крие, таа се опседнува со него и неговата вознемирувачка аура. Започнува истрага што ќе ѝ открие повеќе од очекувањата: наскоро ќе мора да се соочи со застрашувачката вистина за себеси и човештвото.