ГОСПОДАРКА НА ЗЛОТО

MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL

режија: Joachim Rønning
улоги: Teresa Mahoney, Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer

премиера: 17.10.2019
времетраење: 118′
земја: САД
жанр: Авантура, семеен, фантазија

Во оваа авантура на Дизни, господарката на злото и нејзината кума Аурора, почнуваат да ги преиспитуваат сложените односи во кои се врзани, додека претстојните настани ги водат во различни правци. Неочекувани сојузници и нови мрачни сили влегуваат во игра.
Претстојната венчавка меѓу Аурора и принцот Филип е повод за големо славје во кралството, затоа што таквите случувања ги зближуваат двата света. Но, една неочекувана средба ќе воведе нова, моќна алијанса, тие двете ќе се најдат на спротивставени страни.

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател