ГОДЗИЛА 2: КРАЛОТ НА ЅВЕРОВИТЕ

GODZILLA: KING OF THE MONSTERS

режија: Michael Dougherty
улоги: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Ken Watanabe

премиера: 30.5.2019
времетраење: 131′
земја: САД, Јапонија
жанр: Акција, авантура, фантазија

Новата приказна ги следи херојските потфати на криптолошката агенција Монарх, додека нејзините членови се соочуваат со огромни чудовишта, вклучувајќи ја и моќната Годзила, која се судира со Мотра, Родан и триглавиот крал Гидора.Кога повторно ќе се издигнат тие древни супервидови за кои се смета дека се само митови, доаѓа до борба за превласт, која преживувањето на човештвото ќе го стави под прашање.